MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ:

. Tehnica BOWEN (BOWTECH) – nivel Master (www.bowtech.ro – site-ul oficial al Academiei Bowen Australia)
. Cristaloterapie Pranică&DaEl
. Tehnică Radiantă gr. I, II şi III
. Pranic Healing
. Terapia Biodinamică Craniosacrală Integrală
. Reflexoterapie
. Metoda Access Bars®
. Access Conscousness / Accesarea Conștiinței
. Proceduri de Corp / Access Body
. Access Energetic Facelift
. Medicină energetică incașă – Şcoala Villoldo „THE FOUR WINDS”
. Tehnica de ”Iluminare”
. Tehnica de ”Extracție”
. Tehnica de ”Recuperarea de suflet”
. Metoda ”Joalis” de detoxifiere
. OFT – Original Feeling Touch
. Noesiterapie
. Psihoterapie Pranică
. Reconectarea (The Reconnection)
. Reiki Usui Ryoho 7 grade
. Somatoterapie și exerciții energetice
. Healing Touch
. Tehnică metamorfică
. Theta și Alfa Healing
. Vindecare prin regresii temporale
. Vindecare Reconectivă (Reconnective Healing)

. Terapie spirituală de grup
. Terapie transpersonală ”Pneuma System Therapy”
. Medicină informațională – CoRe Inergetix System.
. Medicină energetică – 3D - non-linear-analyzer system
. Știința vindecării germanice (New German Medicine).
. Constelații Familiale – terapii sistemice.
. Consultații medicină de recuperare.
. Evaluarea computerizată a coloanei vertebrale – Spinal Mouse System.
. Masaj AYURVEDIC și de relaxare.
. Kinetoterapie.

————————————————

„În S.U.A. unul din trei oameni folosesc terapiile complementare, mai mult de jumătate din medicii de familie le prescriu, iar în 2/3 din cele 125 de facultăţi de medicină se predau cursuri pentru cunoaşterea şi folosirea terapiilor complementare”…

————————————————

Organizăm stagii de pregătire pentru tineri/tinere, terapeuți sau care doresc sa devină terapeuți de medicină alternativă / complementară în cadrul Centrului nostru de Sănătate ”Sf. Grigorie Decapolitul”. Așteptăm CV-urile voastre la marinmsgd@yahoo.com sau la contact.

————————————————

Terapia Bowen – “Descoperirea secolului 21″

Acest articol l-am scris în urmă cu mai mulţi ani pentru un ziar local, care are o pagină de „Sănătate”. A fost însă publicat parţial, fără nici măcar să mi se spună, dacă nu să mi se ceară părerea. De aceea a fost prima şi ultima dată când am încercat să am o astfel de colaborare.

Îl redau aici în întregime, l-am scris cu mare bucurie sufletească (abia mă îndrăgostisem de tehnică J) şi poate îţi va fi de folos citirea lui.

Mai e loc pentru o terapie nouă?

Suntem în anii în care asistăm la expansiunea extraordinară a terapiilor de frontieră, grupate sub titulatura de medicină complementară şi alternativă. Întâlnim zilnic, pe toate canalele, prezentări, oferte, soluţii care de care mai tentante la problemele noastre de sănătate şi de viaţă şi de multe ori avem impresia că singura problemă este alegerea pe care trebuie să o facem. Şi, de fapt, chiar aşa şi este. Sunt atât de multe terapii naturiste, naturale, complementare, alternative – şi cum vreţi să le mai zicem (e suficient să daţi un “search” pe net cu oricare din aceste cuvinte şi o să vă luaţi cu mâinile de cap!), încât nimeni nu mai ştie prea bine ce cale să urmeze.

Marea majoritate a şcolilor terapeutice încearcă să se prezinte şi să ne atragă argumentându-şi eficacitatea prin proba timpului. Cu cât au “rădăcinile” mai îndepărtate în negura mileniilor, cu atât ni se spune că trebuie să avem încredere mai mare în capacitatea lor de a ne ajuta. Şi, probabil, au dreptate. Timpul este cea mai bună “sită” a valorilor. Iar dacă mai e şi o metodă complicată, suntem aproape cuceriţi.

Cu atât mai incitantă este însă o terapie care, din contră, îşi face un stindard din faptul că este cea mai tânără, cea mai nou apărută, “ultima, dar nu cea din urmă!” Mai mult, spune că este extraordinar de uşor de aplicat şi de suportat, iar raportul dintre simplitatea şi eficacitatea ei ar trebui să o aducă pe primul loc în topul preferinţelor noastre. Iar culmea este că, o să vedeţi, chiar aşa şi este!

Ce este “tehnica bowen” (bowtech)?

În primul rând, să vă spunem ce nu este: Bowtech nu este masaj, nu este presopunctură, nu este chiropractică, nu este o practică a direcţionării energiei, nu este fizioterapie, nu este reeducare neuro-musculară, nu este drenaj limfatic, tehnică de relaxare a ţesutului conjunctiv sau de echilibrare emoţională. Şi atunci?

Avem de-a face cu un concept nou de tratament corporal, în care întâlnim un principiu neobişnuit în acest domeniu: “Cu cât mai puţin, cu atât mai bine!”. Şi dacă vă mai spunem că mişcările trebuie să fie atât de uşoare, încât să poată fi suportate şi de globul ocular, va fi şi mai neclar cum de este atât de puternică în echilibrarea organismului. Tehnica Bowen face însă un lucru deosebit: ea re-programeaza corpul pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm şi, de aceea, rezultatele pot fi adeseori incredibile chiar de la prima şedinţă.

Cum se realizează?

Un tratament Bowen constă în efectuarea unor mişcări delicate, realizate cu degetele, asupra unor puncte specifice ale corpului, pe muşchi, ligamente, tendoane şi ţesut conjunctiv, peste o îmbrăcăminte uşoara sau direct pe piele.

Cui se adresează şi pentru ce?

Terapia Bowen este potrivită şi folositoare oricui, de la nou-născuţi la persoane în vârstă, de la oameni bolnavi la atleţi, femei însărcinate şi persoane cu nevoi speciale. S-a demonstrat o ameliorare în afecţiuni mai mult sau mai puţin grave, de la scleroză multiplă, paraliziile centrale şi periferice, distrofie musculară, oboseală cronica, mialgie fibrinoasă şi boala Parkinson, până la probleme de genunchi, “umăr înţepenit”, migrene, simptome astmatice şi bronşite, dureri de spate, de gat, traumatisme cervicale, alergii de primăvară, probleme renale şi multe altele.

Cum a apărut?

Un spirit de căutător va fi incitat încă din start. La normala şi banala întrebare de mai sus, răspunsul este şocant pentru orice minte raţională. Când auzi că există o terapie apăruta în secolul 20, de o eficacitate aproape incredibilă pentru o paletă extrem de diversă de probleme de sănătate, că în doua-trei şedinţe se pot întâmpla lucruri aproape miraculoase la care multe alte terapii nici măcar nu pot visa, oricine va avea viziunea unei desfăşurări corespunzătoare de forţe, o întreagă armată de cercetători, specialişti, tehnologie, fonduri, laboratoare, studii, experienţe etc., etc. Când colo, o să vedeţi, nimic din toate acestea.

Vom descoperi că totul a fost conceput şi dezvoltat după anii 1950 de un singur om, pe nume Thomas Bowen, undeva în Statul Victoria din îndepărtata Australie. Nu-i nimic, veţi spune, au existat şi genii. La urma urmei şi Einstein a descoperit singur Teoria Relativităţii şi a revoluţionat ştiinţa şi toată istoria omenirii. Când o să auziţi însă că Tom nu avea nici o pregătire de specialitate în domeniul medical sau în altă diciplină terapeutica, in mintea dvs. vor apărea primele semne serioase de întrebare.

“Cum a fost posibil?” Singurul în măsură să răspundă la întrebare, Tom însuşi, din păcate – sau din fericire – ne-a lăsat un răspuns laconic şi fără replică: “este un dar de la Dumnezeu”! Mai cunoaşteţi un caz asemănător?

Cum acţionează?

Întrebat cum funcţionează metoda, Tom Bowen rămâne fidel logicii lui prezentate mai sus şi răspunde senin şi dezarmant: “Nu ştiu…” Iar ca logica aristotelică să rămână răsturnată până la capăt, abia acum a apărut armata de cercetători de care vorbeam, care încearcă să desluşească ceva din realitatea personala a lui Tom şi să o traducă pentru noi toţi ceilalţi, confruntaţi fiind cu nenumăratele mărturii ale celor trataţi cu Bowtech şi cu rezultatele evidente ale acestei terapii.

Aşa au apărut mai multe teorii privitoare la modul în care acţionează Bowtech. Unele sugerează că “manevrele” Bowen stimulează proprioceptorii, fibrele senzoriale şi obţin un răspuns important şi profund atât din partea fasciilor, cât şi din partea sistemului nervos autonom (care guvernează mecanismul de auto-vindecare al organismului). Vindecarea are loc atunci când sistemul nervos autonom trece de la dominanta simpatică la cea parasimpatică, iar Tehnica Bowen are posibilitatea de a realiza această schimbare. În timpul şedinţelor, pacienţii adesea adorm sau intră într-o stare de profundă relaxare, ceea ce indică trecerea către dominanta parasimpatică.

Alte teorii iau în discuţie punctele de acupunctura şi meridianele energetice. Majoritatea manevrelor se suprapun peste punctele de acupunctură, iar unele cuprind chiar două sau trei meridiane simultan. Suprapunerea acestor doua sisteme ar putea explica componenta energetică extrem de puternică a tehnicii şi efectul său asupra organelor interne.

Prezentul

Tehnica Bowen a început să se răspândească din 1982, după dispariţia lui Tom Bowen. Predată iniţial doar în Australia, în prezent există peste 30.000 de practicanţi în mai mult de 30 de tari, cu ajutorul a 80 de instructori autorizaţi, în sarcina cărora intră şi răspunderea deloc uşoara de a păstra originalitatea şi puritatea tehnicii in timp.

Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.bowtech.ro.
11

Michelle Gallaga ajută la vindecarea fratelui ei

(De Marge C. Enriquez , Phillipine Daily Inquirer. Traducerea este stângace, dar am lăsat-o aşa ca să fie cât mai aproape de textul originar. Mi se pare importantă prima parte a articolului.)

Liwang Jethro Jose « Wanhggo»  Gallaga a devenit imaginea supravieţuitorilor celor cu HIV pozitiv.

Acum câteva luni avea o viremie de peste 1.000.000. Cu ajutorul unei tehnici naturale de vindecare, numită Tehnica Bowen, realizată de sora sa, Michelle Vanessa Madeleine, 39 de ani, viremia lui Wanggo a scăzut dramatic la 315.

Dezvoltată de vindecătorul australian Tom Bowen, este o terapie cu manipulări exacte şi delicate numite “mişcări bowen“ efectuate asupra muşchilor, tendoanelor, nervilor sau fasciei (ţesut de conectare).

Tratamentul constă în anumite secvenţe cu pauze frecvente pentru a da corpului timp să raspundă. Degetul mare şi celelalte degete aplică doar o presiune subtilă. Se realizează multe rolări şi treceri cu policele (degetul mare) peste muşchi, şi uşoare compresiuni.

Practicanţii Bowen urmăresc să aplice minimum de proceduri pentru a motiva corpul să se vindece singur. Terapeutul poate determina locul unde s-a acumulat stresul în tesut şi câtă presiune să aplice. Presiunea mai mică se aplică unui pacient foarte bolnav sau pacienţilor cu afecţiuni cronice, cu scopul de a obţine maximum de rezultate.

Caz dramatic

Al doilea dintre cei cinci copii ai regizorului Peque Gallaga, Michelle şi-a început călătoria dupa ce cânta cu formatia profesionista DV8.

Încercând să găsească răspunsuri pentru a depăşi o relaţie dificilă, a asistat la un workshop condus de Hari Om Tat Sat Hermitage, care a iniţiat-o în reiki, tehnici de respiraţie şi renaştere. Când expertul australian Andrew Zoppos a condus un workshop în Bacolod, ea a devenit unul dintre pionierii terapeuţi.

« Mulţi dintre clienţii mei au probleme fizice», spune ea. « Bowen a fost cea mai delicată tehnică. Ea aduce corpul într-o stare de relaxare în care activează doctorul interior».

Unul din cele mai dramatice cazuri ale sale a fost să îl ajute pe fratele său cel mai mic Wanggo. De multă vreme, se îmbolnăvea în fiecare luna: infecţii la ureche, tonsilită, pneumonie, bronşită, astm, iar pe primul loc, era foarte stresat din pricina examenelor.

După prima sa şedinţă de Terapie Bowen, a expectorat nicotină şi flegma. Insomniac de fel, a căzut într-un somn profund de opt ore.

Când a fost diagnosticat HIV pozitiv, Wanggo a fost nevoit să se confrunte, pe lângă boala care îi ameninţa viaţa, şi cu frica legată de ce vor zice oamenii.  A făcut cu Michelle câteva sesiuni de «renastere» şi s-a eliberat de povară.

Echilibrarea corpului

Năucit de emoţii şi împovărat cu un sistem imunitar slăbit, Wanggo a contractat meningită şi a fost spitalizat timp de două luni. A fost un chin pentru el să ia un tratament medicamentos puternic şi cu efecte adverse debilitante, punându-i în pericol sistemul digestiv şi rinichii.

Dozajul a fost crescut pe masură ce virusul se intensifica violent. Pentru a-i uşura suferinţa, Michelle i-a făcut Terapie Bowen.

“N-a putut dormi timp de două zile din cauza medicamentelor”, a spus ea. “I-am aplicat mişcările de urgenţă Bowen, care l-au ajutat să adoarma”.

De asemenea, s-au adresat ameţelii lui Wanggo, vomatului şi lipsei apetitului. Michelle a spus că Terapia Bowen i-a completat programul.

“Cocktailurile lui de medicamente îl făceau anemic”, a continuat ea. “Tratamentul a redus efectele secundare. Rinichii săi au trebuit să fie monitorizati la un moment dat, însă nu a mai fost necesar. Bowen  aşează corpul in echilibru”.

Ea a aplicat mişcări ce decongestionează tractul respirator superior şi drenează ganglionii limfatici.

“M-a ajutat în condiţii de spitalizare” spune Wanggo. “De fiecare dată când mă îmbolnăveam, ceream Bowen. A doua zi nu mai eram bolnav. Mi-am luat foarte mult de muncă şi eram foarte stresat. Gâtul mă ustura şi nasul îmi era infundat. Dupa un tratament bowen, durerea de cap îmi trecuse şi gâtul îmi era liber.”

“Deobicei am un somn superficial şi nu visez. Cu Bowen dorm 8 ore şi cu siguranţă îmi amintesc visele.”

Povestiri uimitoare

Michelle citează alte povesti uimitoare. Un domn care suferise un accident vascular era dependent de ajutorul cuiva, dar după prima şedinţă n-a mai avut nevoie de ajutor. Doar fiul său îi oferea asistenţă minoră. Câteva luni mai târziu putea merge singur, vederea dublă şi vorbirea neclară au dispărut.

O doamnă care a suferit o intervenţie chirurgicală se plângea că nu s-a putut mişca timp de cateva zile. După ce a urmat terapie Bowen, a mai suferit o altă intervenţie şi era vioaie şi s-a vindecat uşor.

Un client care nu putea să meargă din cauza unei dureri ce cobora pe un picior datorită unei nealinieri a coccisului, s-a făcut bine după tratament, dar a început să se plângă iar după trei zile. Michelle şi-a dat seama că el mergea pe drumuri denivelate şi scaunul masinii sale era atât de moale încat toată greutatea sa se lăsa pe coccis. Ea a căutat un model de scaun care să suporte cum trebuie şi eventual să-i redistribuie greutatea pe tot posteriorul.

Michelle însăşi a facut Bowtech cu un pionier local, Kit Cooper, care a ajutat-o la realinierea umărului ei dislocat. Partea superioară a corpului ei a beneficiat de vindecare, deoarece el s-a adresat sindromului articulatiei ei temporo-mandibulare (dereglare a articulatiei temporo-mandibulare, o afectiune ce acopera inflamatia articulatiei ce conecteaza linia mandibulei su craniul).

Când şi-a tăiat accidental degetul, şi-a aplicat singură Bowen. Trei zile mai tarziu s-a dus la spital pentru sutură, unde a descoperit că rana deja se închidea.

Boala ca santaj

Unii clienţi vin la ea din cauza stresului. “Le fac procedura respiratorie sau procedura pentru cap dacă au migrene. Depinde de caz. Unii vor o eliberare emoţională. Le dă senzaţia de potenţial nelimitat.”

Explică ea mai departe : «Fac 50% din muncă. Restul vine de la tine. Este necesar să vrei să te faci bine şi să fii deschis. Unii oameni refuză să accepte. Eu doar atat pot să fac.»

«La început întreb : «Tu ai ales asta sau te-a pus cineva ? Ai încredere in mine ?

Dacă terapia contrazice credinţele tale legate de vindecare, îmi acorzi o şansă ?

Dacă după câteva şedinţe nu rezonează cu tine, nu te forţăm. Unora le place atenţia pe care o primesc atunci când dunt bolnavi. Este asemenea unui santaj.»

«Trebuie să îţi asumi responasabilitatea propriului corp. Nu cred că sunt o vindecătoare. Este trezirea vindecătorului din tine».

Scrieti un comentariu