MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ:

. Tehnica BOWEN (BOWTECH) – nivel Master (www.bowtech.ro – site-ul oficial al Academiei Bowen Australia)
. Cristaloterapie Pranică&DaEl
. Tehnică Radiantă gr. I, II şi III
. Pranic Healing
. Terapia Biodinamică Craniosacrală Integrală
. Reflexoterapie
. Metoda Access Bars®
. Access Conscousness / Accesarea Conștiinței
. Proceduri de Corp / Access Body
. Access Energetic Facelift
. Medicină energetică incașă – Şcoala Villoldo „THE FOUR WINDS”
. Tehnica de ”Iluminare”
. Tehnica de ”Extracție”
. Tehnica de ”Recuperarea de suflet”
. Metoda ”Joalis” de detoxifiere
. OFT – Original Feeling Touch
. Noesiterapie
. Psihoterapie Pranică
. Reconectarea (The Reconnection)
. Reiki Usui Ryoho 7 grade
. Somatoterapie și exerciții energetice
. Healing Touch
. Tehnică metamorfică
. Theta și Alfa Healing
. Vindecare prin regresii temporale
. Vindecare Reconectivă (Reconnective Healing)

. Terapie spirituală de grup
. Terapie transpersonală ”Pneuma System Therapy”
. Medicină informațională – CoRe Inergetix System.
. Medicină energetică – 3D - non-linear-analyzer system
. Știința vindecării germanice (New German Medicine).
. Constelații Familiale – terapii sistemice.
. Consultații medicină de recuperare.
. Evaluarea computerizată a coloanei vertebrale – Spinal Mouse System.
. Masaj AYURVEDIC și de relaxare.
. Kinetoterapie.

————————————————

„În S.U.A. unul din trei oameni folosesc terapiile complementare, mai mult de jumătate din medicii de familie le prescriu, iar în 2/3 din cele 125 de facultăţi de medicină se predau cursuri pentru cunoaşterea şi folosirea terapiilor complementare”…

————————————————

Organizăm stagii de pregătire pentru tineri/tinere, terapeuți sau care doresc sa devină terapeuți de medicină alternativă / complementară în cadrul Centrului nostru de Sănătate ”Sf. Grigorie Decapolitul”. Așteptăm CV-urile voastre la marinmsgd@yahoo.com sau la contact.

————————————————

Sindrom dispeptic pe fondul colecistului malformat

NUME, PRENUME P M
VÂRSTA 36 ani
DIAGNOSTIC - limfom malign non Hodgkin;

- hepatită cronică cu VHC;

- sindrom dispeptic pe fondul colecistului malformat;

- guşă medie micronodulară cu eutiroidie

(conform biletelor de externare din Inst. De Boli Infecţioase ”Matei Balş” din datele de 02.01.2006; 01.03.2006, 02.06.2006; 04.07.2006 şi Buletinului de Analiză nr. 141426 din data de 23.08.2006, efectuat la Institutul „Victor Babeş”)

ISTORICUL BOLII În ianuarie 2006 pacienta este diagnosticată cu Hepatită cronică cu virus hepatic C şi Tumoră intraorbitală dreaptă. Hepatita a fost descoperită în urma efectuării bilanţului bioumoral pentru realizarea unei intervenţii chirurgicale asupra formaţiunii tumorale situate în unghiul infero-exterm dreapta.

Se iniţiază terapia antivirală cu Interferon (Pegasys 180 µg/săptămână) şi Copegus 1000mg/zi. Ulterior, datorită evoluţiei favorabile a formaţiunii tumorale s-a apreciat de către medicul neuro-oftalmolog că intervenţia chirurgicală nu este necesară.

În 22.05.2006 se internează pentru edeme palpebrale bilateral, multiple microadenopatii la nivel cervical, occipital şi axilar, mobile şi sensibile la palpare. Se instituie tratament cu Dexametazonă 7 zile în urma căreia se observă netă ameliorare clinică. După întreruperea terapiei pacienta prezintă din nou edeme palpebrale. Se recomandă consult alergologic pentru iniţierea unei terapii cu antihistaminice, în urma căruia se constată că testele pentru alergenii de mediu sunt nesemnificative şi se recomandă continuarea terapiei cu Interferon sub strictă supraveghere.

În timpul acestei internări se pune şi diagnosticul de Guşă medie micronodulară cu normotiroidism pentru care se recomandă tratament cu Euthyrox 100, ½ capsule pe zi.

În data de 13.06.2006 se reinternează pentru edeme periorbitare asimetrice. În urma consulturilor interdisciplinare se decide excizia unui ganglion în vederea efectuării unui examen histopatologic. La externare primeşte indicaţia de a reveni la control peste două luni.

În urma examenului histopatologic din data de 23.08.2006 se pune diagnosticul de Limfom malign non Hodgkin şi se recomandă întreruperea terapiei cu Interferon, iar având în vedere şi statusul hepatic se temporizează şi tratamentul citostatic.

SIMPTOME INIŢIALE În data de 08.09.2006 când pacinta se prezintă în clinica noastră, nu urma nici un fel de tratament medicamentos. Clinic se observă:

- apatie,

- confuzie mentală,

- dificultăţi de deplasare (merge foarte încet, solicită însoţitor),

- lipsa apetitului (nu mănâncă nimic, iar consumul de lichide este de aproximativ 1,5 l pe zi),

- acuză astenie fizică majoră,

- edeme periorbitare asimetice predominant dreapta,

- micropoliadenopatii laterocervicale, occipitale şi axilare, mobile şi nedureroase la palpare;

- tensiune arterială 90/50mmHg.

Spune că acasă nu se mai poate ocupa de nimic, soţul fiind cel care îngrijeşte casa şi copiii, este în concediu medical şi, fiind şi studentă în anul I la Facultatea de Psihologie, a fost nevoită să amâne toate examenele din sesiunea de vară.

STARE FINALĂ - la data încetării tratamentului în clinica noastră, pacienta prezintă stare generală bună, echilibrată, cu disponibilitate de a se angaja în proiecte familiale şi sociale;

- după două săptămâni a revenit pofta de mâncare, pacienta continuând să urmeze regimul alimentar indicat de medicul curant;

- după o lună de la începerea tratamentului, edemele s-au retras complet şi forma feţei a revenit la normal;

- serviciul l-a reluat după o lună şi jumătate de la începerea tratamentului;

- analizele medicale efectuate după ce a terminat tratamentul cu Interferon sunt în limite normale (medicul curant a afirmat că, dacă nu ar cunoaşte istoricul bolii, văzând aceste analize ar putea spune că această persoană nu a fost bolnavă niciodată).

PERIOADA TRATAMENTULUI 08.09.2006. – 06.09.2007

86 de şedinţe:

- 34 de şedinţe – efectuate câte două pe zi, până la data la care se reinternează  pentru control, ocazie cu care se constată îmbunătăţirea funcţiilor hepatice, astfel fiind posibilă iniţierea tratamentului citostatic în doze ajustate;

- 20 de şedinţe – efectuate câte două pe zi, timp de două săptămâni, urmate iarăşi de o pauză de două săptămâni pentru reinternare;

- 6 şedinţe – efectuate o dată la două zile, pauză o săptămână pentru a reface analizele medicale, în urma acestui set de analize se decide şi reluarea terapiei cu Interferon pentru următoarele 12 luni;

- 16 şedinţe – efectuate în perioada decembrie 2006 – septembrie 2007, în ritmul următor: două şedinţe pe săptămână – o lună, o şedinţă pe săptămână – trei luni, două şedinţe pe lună pentru următoarele cinci luni.

OBSERVAŢII - Pe toată perioada de tratament se constată o bună suportabilitate atât a tratamentului efectuat în clinica noastră, cât şi a tratamentului medicamentos.

- Pacienta spune că în primele două săptămâni a transpirat excesiv şi urina a fost foarte închisă la culoare, având un miros înţepător. De asemenea, în această perioadă a prezentat stări subfebrile (37,2 – 37,5 0).

- În a doua serie de tratament (perioada 05.10.2006 – 20.10.2006) s-a dezvoltat un abces dentar (superior dreapta) care a necesitat o incizie pentru a uşura eliminarea puroiului şi o extracţie de molar.

- Doar după a două doză de citostatic a avut senzaţie de greaţă, dar nu a vomitat niciodată.

- Starea fizică s-a îmbunătăţit progresiv, ajungând să declare că se simte plină de viaţă (ca la 25 de ani) la terminarea tratamentului citostatic care a durat 6 luni, deşi este încă sub tratament cu Interferon.

- În toată această perioadă a menţinut un regim alimentar adecvat, indicat de medicul curant.

- Încă din octombrie 2006 îşi reia activitatea profesională, în primele două luni având un program mai scurt, funcţie de starea de oboseală, apoi program normal (specifică faptul că în munca este implicată şi o activitate fizică susţinută: recepţie marfă, aranjare standuri, inventare etc.).

- Şi-a susţinut toate examenele restante,  urmează să înceapă cel de-al treilea an la facultate şi s-a înscris la cursuri suplimentare în vederea specializării profesionale.

 

Scrieti un comentariu