MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ:

. Tehnica BOWEN (BOWTECH) – nivel Master (www.bowtech.ro – site-ul oficial al Academiei Bowen Australia)
. Cristaloterapie Pranică&DaEl
. Tehnică Radiantă gr. I, II şi III
. Pranic Healing
. Terapia Biodinamică Craniosacrală Integrală
. Reflexoterapie
. Metoda Access Bars®
. Access Conscousness / Accesarea Conștiinței
. Proceduri de Corp / Access Body
. Access Energetic Facelift
. Medicină energetică incașă – Şcoala Villoldo „THE FOUR WINDS”
. Tehnica de ”Iluminare”
. Tehnica de ”Extracție”
. Tehnica de ”Recuperarea de suflet”
. Metoda ”Joalis” de detoxifiere
. OFT – Original Feeling Touch
. Noesiterapie
. Psihoterapie Pranică
. Reconectarea (The Reconnection)
. Reiki Usui Ryoho 7 grade
. Somatoterapie și exerciții energetice
. Healing Touch
. Tehnică metamorfică
. Theta și Alfa Healing
. Vindecare prin regresii temporale
. Vindecare Reconectivă (Reconnective Healing)

. Terapie spirituală de grup
. Terapie transpersonală ”Pneuma System Therapy”
. Medicină informațională – CoRe Inergetix System.
. Medicină energetică – 3D - non-linear-analyzer system
. Știința vindecării germanice (New German Medicine).
. Constelații Familiale – terapii sistemice.
. Consultații medicină de recuperare.
. Evaluarea computerizată a coloanei vertebrale – Spinal Mouse System.
. Masaj AYURVEDIC și de relaxare.
. Kinetoterapie.

————————————————

„În S.U.A. unul din trei oameni folosesc terapiile complementare, mai mult de jumătate din medicii de familie le prescriu, iar în 2/3 din cele 125 de facultăţi de medicină se predau cursuri pentru cunoaşterea şi folosirea terapiilor complementare”…

————————————————

Organizăm stagii de pregătire pentru tineri/tinere, terapeuți sau care doresc sa devină terapeuți de medicină alternativă / complementară în cadrul Centrului nostru de Sănătate ”Sf. Grigorie Decapolitul”. Așteptăm CV-urile voastre la marinmsgd@yahoo.com sau la contact.

————————————————

Tratamentul

Tratamentele alternative

 Sunt preoţi care interzic credincioşilor să caute ajutor prin aceste terapii (adevărul este că, văzând cum se fac câteodată, îmi vine să le dau dreptate!). Dar sunt şi preoţi care ne-au cerut ajutorul. Complicate sunt căile, nu?

Mai departe. Mulţi oameni caută soluţii rapide şi lejere. Caută pe cineva care să fie „clarvăzător” să le spună ce probleme au în aură, de unde provin acestea, iar la sfârşit să le facă „ceva” şi să apară vindecarea. Dacă mai şi durează puţin şi e gratuit, atunci e şi mai bine (despre ideea de „gratuit” – căci câţiva ani, la început, am lucrat gratuit – am avut multe dicuţii lămuritoare cu Părintele).

Chiar zilele trecute a revenit la evaluare o persoană pe care o văzusem cu două luni în urmă. Era într-o situaţie şi mai rea acum şi îmi povestea că a făcut 10 şedinţe cu un bioenergoterapeut din capitală, care „pocnea din degete” pe deasupra ei. Şi singura zi în care s-a simţit mai bine timp de câteva ore, a fost ziua în care i-a spus ceva de genul: „azi o să te scap de toate păcatele şi o să te faci bine!” Uau! Mai că-mi vine să zic: „Vreau şi eu!” Fără cuvinte!

Nu înţeleg cum de nu se gândesc oamenii că nici măcar Hristos nu s-a manifestat atât de eficient şi nu cred că ne putem gândi la neputinţă. Că şi el le cerea să schimbe ceva în viaţa lor pentru a face posibilă vindecarea şi le atrăgea atenţia că nu EL, ci credinţa lor i-a vindecat. Dar în nici un caz credinţa veche – care îi adusese în starea de boală, ci cea nouă. Din această cauză nu toţi cei cinci leproşi care au ajuns în faţa Lui, s-au vindecat. Sunt convins că ar fi putut să o facă, dar dacă nu a făcut-o – chiar dacă ei îi ceruseră – cred că a avut un motiv foarte bine întemeiat.

Există oameni care într-adevăr „văd” (nativ sau antrenaţi special) şi manipulează structurile energetice ale pacienţilor din dorinţa de a le face bine. Şi unii chiar reuşesc să le „rezolve” din probleme, cel puţin la prima vedere.

Dar probabil că nu se gândesc că poate, de fapt, nu acesta este cel mai mare bine pentru pacienţi. Pentru că, în primul rând

 • dacă extragi, pur şi simplu, energia blocată în urma unei traume sau înmagazinată într-o „umbră” (termenul a fost introdus de Jung), pacientul se va simţi într-adevăr mai bine, dar îl privezi de experienţa iluminatorie extraordinară a procesului „descărcării”, înţelegerii, eliberării (repunerii în circuit) şi asimilării acestei energii şi informaţii, care va deveni pentru el sursă de putere (pentru a putea să-şi schimbe reacţiile şi „automatismele” interioare) şi înţelepciune (să înţeleagă cum); un astfel de proces îl va ajuta să înţeleagă cauzele problemei, ce sau unde a greşit – şi el şi ceilalţi, care au fost motivaţiile fiecăruia şi abia atunci va putea, cu adevărat, să accepte, să ierte şi să iubească!; (citiţi PROCESUL DE ILUMINARE şi  DE EXTRACŢIE)

şi, în al doilea rând,

 • dacă aceştia nu înţeleg nimic din ce li s-a întâmplat, nu-şi schimbă absolut deloc comportamentul şi modul de a fi, nu se transformă deloc în bine într-un mod profund – cu alte cuvinte rămân aceeaşi, vor greşi din nou, ca şi prima dată. Iar a doua oară, se spune, le va fi „şi mai rău”…

Recunosc că am avut şi eu o astfel de etapă, în „tinereţea” vieţii mele de terapeut, pe care acum o numesc etapa (şi capcana) „ucenicului vrăjitor”. De fapt, este calea cea mai uşoară şi pentru terapeut (nu numai pentru pacient), calea „regală” – plină de glorie, în care el este „buricul pământului” („toţi se cred buricul pământului”, dar cu toţii se înşală, pentru că Pământul nu are decât un singur buric – şi acela sunt EU!”, spunea odată un om de scenă), centrul Universului, cel care hotărăşte, care „face şi drege”. Un mic Dumenezeu pe pământ. Credeam că îmi este permis să pot face orice şi chiar făceam. Lucruri pe care le-am plătit scump mai târziu, pentru că cineva trebuie să plătească „nota”, totuşi, până la urmă (A FI TERAPEUT).

Am înţeles cu suferinţă cuvintele revelatoare ale Părintelui Gheorghiţă, spuse într-un miez de noapte plin de lacrimi: „Vezi, ţi-am spus că tu nu faci nimic, că dacă nu vindeci sufletul – nimic nu faci!” (Cancer) şi am pornit lungul drum către înţelegerea adevăratei vindecari, renunţând să mai tratez omul că pe o fiinţă necuvântătoare, fără suflet şi minte şi să-l transform într-un neputincios, luându-i puterea din mâini.

Acum consider că eroul şi actorul principal trebuie să fie pacientul şi că el merită toţi laurii la sfârşit, pentru că efortul este, în primul rând, al lui. Nu este uşor să te schimbi, mai lesne faci trei facultăţi – îmi aduc aminte mereu de o vorbă a lui Einstein: „Este mai uşor să dezintegrezi un atom decât o prejudecată.”

De aceea, nu cred că noi suntem „vindecători”, ci „terapeuţi”. Nu noi vindecăm, se amăgeşte cine îşi închipuie asta. Suntem doar „facilitatori”, ca să folosesc un termen la modă.

Şi închei cu cuvântul Părintelui Gheorghiţă: „un bun creştin, chiar dacă foloseşte anumite modalităţi de terapie energetică, chiar dacă sunt să zicem aşa de stil, alt stil care nu este creştin, asta nu este un impediment dacă într-adevăr face şi al doilea pas, în sacroterapia sufletului.”

 Tratamentul nostru

Recomandăm tuturor pacienţilor ca, dacă nu au făcut-o până acum, să meargă la duhovnic să se spovedească şi să se împărtăşească!

Experienţa ne-a arătat că eficienţa demersului terapeutic şi evoluţia ulterioară este mult mai bună în această situaţie.

 • Cuprinde mai multe etape şi este format dintr-un anumit număr de şedinţe eşalonate de-a lungul câtorva săptămâni sau chiar luni, în funcţie de situaţie.
 • La început şedinţele se pot succeda zilnic, rărindu-se apoi treptat. Aceasta pentru că pe măsură ce funcţiile sistemelor şi aparatelor cresc, la un moment dat efectele unei şedinţe depăşeşte 40-50 de ore şi atunci putem face un tratament la 2-3 zile, fără ca tu să stai degeaba acasă.
 • Tratamentul urmăreşte, simultan sau nu:
  • deblocarea meridianelor energetice,
  • refacerea sarcinii energetice (densităţii de câmp),
  • activarea sistemului limfatic şi imunitar,
  • refacerea structurii informaţionale,
  • eliminarea depozitelor toxice care creează, de obicei, simptomatologia,
  • regenerarea ţesuturilor – curăţate anterior de toxine,
  • reluarea funcţiilor normale de organele/glandele etc. respective – proces laborios datorită faptului că suntem un sistem automat (cu „buclă închisă”),
  • „recuperarea” şi vindecarea „părţilor de suflet” traumatizate în trecut,
  • însuşirea unei tehnici de relaxare psiho-somatică, pentru „decuplare” şi mărirea eficacităţii şedinţelor de tratament,
  • învăţarea unor metode accesibile şi eficiente de autotratament, unelte preţioase pentru toată viaţa,
  • asimilarea în viaţa cotidiană a unui program de gimnastică fizică şi/sau energetică, necesar menţinerii sănătăţii ulterior perioadei de tratament şi deschiderii unui drum către spiritualitate,ceea ce va duce către ameliorarea problemelor anatomice şi funcţionale, reechilibrarea şi armonizarea tuturor aspectelor fiinţei tale.
 • Fiecare şedinţă are o structură complexă şi cuprinde, în proporţii de timp bine determinate, tipurile de terapii necesare pentru atingerea scopului urmărit.
 • La finalul tratamentului, dincolo de starea de sănătate dobândită, vei ştii şi ce trebuie să faci ca să nu mai recidivezi şi să-ţi păstrezi starea de bine şi de armonie pe toate planurile.

S-ar putea să te mire faptul că noi susţinem că putem trata o paletă largă de afecţiuni, ca în orice spital universitar!…şi fără să avem medici specialişti pentru fiecare domeniu în parte.

E îndreptăţită mirarea ta şi tot ceea ce îţi putem spune în acest spaţiu îngust este un aforism atribuit lui Albert Einstein: „Nici o problemă nu poate fi rezolvată decât de pe un nivel superior celui care a creat-o!”. Iar de la un nivel superior, spunem noi, orice rezolvare este mult mai simplă. Te invităm să nu ne crezi pe cuvânt, ci să experimentezi mai întâi!

ATENŢIE!: crizele de vindecare!

Eşti obişnuit ca, din momentul în care începi un tratament, starea ta să evolueze din ce în ce mai bine, aceasta fiind pentru tine şi un reper al corectitudinii şi eficacităţii tratamentului.

La noi însă, apelând la alte legi şi principii decât medicina alopată, lucrurile stau diferit.

Stimularea funcţiilor şi resurselor organismului şi angrenarea lor în lupta cu boala, duce la o adevărată revoluţie.

De aceea, declanşarea procesului de vindecare este însoţită uneori de accentuarea simptomelor şi apariţia altora noi, ca: greaţă, vomă, ameţeli, somnolenţă, dureri de cap, variaţii de tensiune, transpiraţie, modificarea mirosului şi culorii transpiraţiei, urinei etc.

Criza poate avea intensitate şi durată mai mare sau mai mică, declanşându-se, de obicei, în primele 10 zile de tratament şi estompându-se apoi treptat.

Terminarea crizei nu înseamnă că deja te-ai vindecat, ci doar că, în mod sigur, eşti pe drumul cel bun!

Uneori, crizele vor reapare în diverse stadii ale tratamentului, cu aceleaşi simptome sau cu simptome diferite (vei putea avea surpriza retrăirii unor simptome pe care nu le-ai mai simţit de mulţi ani, ale unor afecţiuni pe care le credeai de mult trecute şi vindecate), de intensităţi de regulă din ce în ce mai mici.

Te vom ruga să nu te sperii şi să ai răbdare: medicina tradiţională spune că “fără criză nu se poate ajunge la vindecare!”.

Scrieti un comentariu