MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ:

. Tehnica BOWEN (BOWTECH) – nivel Master (www.bowtech.ro – site-ul oficial al Academiei Bowen Australia)
. Cristaloterapie Pranică&DaEl
. Tehnică Radiantă gr. I, II şi III
. Pranic Healing
. Terapia Biodinamică Craniosacrală Integrală
. Reflexoterapie
. Metoda Access Bars®
. Access Conscousness / Accesarea Conștiinței
. Proceduri de Corp / Access Body
. Access Energetic Facelift
. Medicină energetică incașă – Şcoala Villoldo „THE FOUR WINDS”
. Tehnica de ”Iluminare”
. Tehnica de ”Extracție”
. Tehnica de ”Recuperarea de suflet”
. Metoda ”Joalis” de detoxifiere
. OFT – Original Feeling Touch
. Noesiterapie
. Psihoterapie Pranică
. Reconectarea (The Reconnection)
. Reiki Usui Ryoho 7 grade
. Somatoterapie și exerciții energetice
. Healing Touch
. Tehnică metamorfică
. Theta și Alfa Healing
. Vindecare prin regresii temporale
. Vindecare Reconectivă (Reconnective Healing)

. Terapie spirituală de grup
. Terapie transpersonală ”Pneuma System Therapy”
. Medicină informațională – CoRe Inergetix System.
. Medicină energetică – 3D - non-linear-analyzer system
. Știința vindecării germanice (New German Medicine).
. Constelații Familiale – terapii sistemice.
. Consultații medicină de recuperare.
. Evaluarea computerizată a coloanei vertebrale – Spinal Mouse System.
. Masaj AYURVEDIC și de relaxare.
. Kinetoterapie.

————————————————

„În S.U.A. unul din trei oameni folosesc terapiile complementare, mai mult de jumătate din medicii de familie le prescriu, iar în 2/3 din cele 125 de facultăţi de medicină se predau cursuri pentru cunoaşterea şi folosirea terapiilor complementare”…

————————————————

Organizăm stagii de pregătire pentru tineri/tinere, terapeuți sau care doresc sa devină terapeuți de medicină alternativă / complementară în cadrul Centrului nostru de Sănătate ”Sf. Grigorie Decapolitul”. Așteptăm CV-urile voastre la marinmsgd@yahoo.com sau la contact.

————————————————

Anxietate


“Cazul 1″

Nume, prenume P M
Vârstă, sex 44 ani, F
Diagnostic - tulburare depresivă anxioasă;- HTA oscilantă
Simptome iniţiale - cefalee,- insomnii,- anxietate,- astenie fizică,- TA=160/80mmHg
Istoricul bolii Boala a debutat în urmă cu 5 ani cu cefalee intensă, insomnii, anxietate. Pacienta nu putea să doarma mai mult de 4 ore pe noapte şi prezenta oboseală fizică accentuată. În urmă cu 3 ani tensiunea arterială a devenit oscilantă, având valori de  TA=180/90mmHgPacienta a urmat tratament cu Xanax, Xeroxat, Lucetam.
Stare finală Pacienta nu mai prezintă oboseală fizică, cefalee şi insomnii. Stările de anxietate au dispărut, are un somn normal.TA=130/80mmHg
Perioada tratamentului 09.05.2005-25.07.200541 şedinţe
Observaţii În primele 10 şedinţe de tratament simptomatologia s-a intensificat, la care s-au mai adăugat şi dureri la nivelul epigastrului, greaţa, dureri în zona lombară, frison, dureri în zona ficatului, senzaţie de ,,gheară” în zona pieptului.


“Cazul 2″

Nume şi prenume

B V

Vârstă, sex

44, F

Diagnostic

- atacuri de panică- anxietate

Simptome iniţiale

- somn nocturn cu ajutorul medicamentelor (Imovale) pe intervalul 11.00/11.30-06.30, cu trezire bruscă şi stare de panică;- nu suportă gălăgia şi zgomotele bruşte, care îi dau o stare de nelinişte;-    probleme legate de memoria de scurtă durată;- oboseală, manifestată ca senzaţie de greutate la nivelul pieptului şi în zona gâtului;- dureri de cap la nivel occipital, diminuate de consumul de cafea şi gimnastică cervicală;- de un an are senzaţie de gust amar în gură şi jenă dureroasă în hipocondrul drept.

Istoricul bolii

În 1997-1998, iarna, pacienta a suferit prima criză, cu stare de panică, senzaţie de sufocare şi mâncărimi la nivelul capului. A mers la endocrinologie pentru investigaţii la tiroidă, după care revine acasă cu tratament pentru tiroidă, persistând însă şi mâncărimile scalpului şi starea de panică.În vara lui 2006 mai suferă o criză cu stare de panică, plâns, în urma căruei a primit tratament cu  Floxetin, Imovale, Rudotel (2cp/zi), Calciu+fixator

Stare finală

Treptat a renunţat la medicaţie (sub îndrumare medicală), acum aflându-se în deplin control al vieţii şi stărilor proprii, fără ajutor medicamentos.

Perioada tratamentului

16.10.2006-08.12.2006revine pe 09.07.2007-27.07.2007, pauză (concediu) 19.08.2007, 20.08.2007-26.08.2007, pauza o săptămână, apoi până la 19.11.200761 de şedinţe

Observaţii

- după o pauză de 7 luni pacienta revine la terapie acuzând dureri articulare, dureri la nivelul călcâiului stâng, foarte rare ameţeli, apărute mai ales în stare de oboseală extremă.- starea de panică a mai apărut de 2 ori de la venirea iniţială la terapie, în timpul nopţii şi datorată aceluiaşi vis care se repetă.- la finalul celei de a 2-a parţi a terapiei, pacienta a obţinut abolirea durerilor articulare, iar la final (programul pacientei nu i-a mai permis să vină la terapie) persistă doar o jenă dureroasă la nivelul călcâiului stâng


“Cazul 3″

Nume, prenume V N
Vârstă, sex 37, M
Diagnostic - stare de ameţeală- greaţă- rău si leşin iminent- frică de moarte.
Istoricul bolii Cu un an în urmă pacientul suferă un leşin şi rău iminent, urmat de stare de ameţeală, greaţă după mese, astenie fizică şi psihică.
Simptome iniţiale - stare de ameţeală şi greaţă cu senzaţie de vomă;
- creştere în greutate în urmă cu 2 luni;
- starea generală tot mai proastă.
Stare finală - încă de la primele şedinţe, starea de ameţeală a dispărut, iar stările de leşin şi rău s-au ameliorat;
- starea finală este bună.
Perioada tratamentului 06.02.2008 – 11.06.200855 şedinţe
Observaţii - evoluţia a fost progresivă spre ameliorare, fără crize majore de vindecare;- la sfârşitul primei săptămâni de tratament pacientul are stări de greaţă şi ameţeală mult mai accentuate; durere intensă la punctul reflex cap;- din a doua săptămână de tratament, după curăţarea limbii dimineaţa, pacientul nu mai prezintă greaţă, iar starea generală devine bună;- refuză să mai fumeze ca înainte, de la un pachet şi jumătate la un pachet pe zi;- după şedinţele de somatoterapie, afirmă că stările de oboseală dispar şi se simte mult mai relaxat şi plin de viaţă.


“Cazul 4″

Nume, prenume

G E

Vârstă, sex

50, F

Diagnostic

- vitiligo- insomnie- depresie- cefalee- anxietate

Istoricul bolii

Afecţiunea a debutat de aproximativ 2 ani, când au început să-i apară pete albe pe faţa dorsală a mâinilor şi falangelor, care ulterior s-au extins şi pe antebraţe.În aceiaşi perioadă au apărut şi insomniile, cefaleea şi stările depresive.

Simptome iniţiale

- dificultate de a dormi, cu somn întrerupt de treziri repetate, chiar şi cu medicaţie;- astenie fizică cu pierderea energiei;- cefalee – pacienta acuză dureri de cap cu caracter surd, localizate fronto-occipital, cu accentuare spre sfârşitul zilei;- stări de anxietate, depresie, având sentiment de tristeţe, pesimism, incapacitate de a se bucura de viaţă.

Stare finală

- petele nu s-au mai extins, cele de la nivelul falangelor au început să se pigmenteze;nu mai are insomnii, pacienta având un somn odihnitor fără medicaţie;- nu mai prezintă cefalee;- stările depresive au dispărut, pacienta este optimistă, plină de energie.

Perioada tratamentului

01.07 – 26.09 200839 şedinţe

Observaţii

 După a 5-a şedinţă nu a mai avut insomnii.

Scrieti un comentariu