MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ:

. Tehnica BOWEN (BOWTECH) – nivel Master (www.bowtech.ro – site-ul oficial al Academiei Bowen Australia)
. Cristaloterapie Pranică&DaEl
. Tehnică Radiantă gr. I, II şi III
. Pranic Healing
. Terapia Biodinamică Craniosacrală Integrală
. Reflexoterapie
. Metoda Access Bars®
. Access Conscousness / Accesarea Conștiinței
. Proceduri de Corp / Access Body
. Access Energetic Facelift
. Medicină energetică incașă – Şcoala Villoldo „THE FOUR WINDS”
. Tehnica de ”Iluminare”
. Tehnica de ”Extracție”
. Tehnica de ”Recuperarea de suflet”
. Metoda ”Joalis” de detoxifiere
. OFT – Original Feeling Touch
. Noesiterapie
. Psihoterapie Pranică
. Reconectarea (The Reconnection)
. Reiki Usui Ryoho 7 grade
. Somatoterapie și exerciții energetice
. Healing Touch
. Tehnică metamorfică
. Theta și Alfa Healing
. Vindecare prin regresii temporale
. Vindecare Reconectivă (Reconnective Healing)

. Terapie spirituală de grup
. Terapie transpersonală ”Pneuma System Therapy”
. Medicină informațională – CoRe Inergetix System.
. Medicină energetică – 3D - non-linear-analyzer system
. Știința vindecării germanice (New German Medicine).
. Constelații Familiale – terapii sistemice.
. Consultații medicină de recuperare.
. Evaluarea computerizată a coloanei vertebrale – Spinal Mouse System.
. Masaj AYURVEDIC și de relaxare.
. Kinetoterapie.

————————————————

„În S.U.A. unul din trei oameni folosesc terapiile complementare, mai mult de jumătate din medicii de familie le prescriu, iar în 2/3 din cele 125 de facultăţi de medicină se predau cursuri pentru cunoaşterea şi folosirea terapiilor complementare”…

————————————————

Organizăm stagii de pregătire pentru tineri/tinere, terapeuți sau care doresc sa devină terapeuți de medicină alternativă / complementară în cadrul Centrului nostru de Sănătate ”Sf. Grigorie Decapolitul”. Așteptăm CV-urile voastre la marinmsgd@yahoo.com sau la contact.

————————————————

Oboseală

Cazul 1
 

Nume, prenume P M
Vârstă, sex 44 ani, F
Diagnostic - tulburare depresivă anxioasă;- HTA oscilantă
Simptome iniţiale - cefalee,- insomnii,- anxietate,

- astenie fizică,

- TA=160/80mmHg

Istoricul bolii Boala a debutat în urmă cu 5 ani cu cefalee intensă, insomnii, anxietate.Pacienta nu putea să doarma mai mult de 4 ore pe noapte şi prezenta oboseală fizică accentuată.În urmă cu 3 ani tensiunea arterială a devenit oscilantă, având valori de  TA=180/90mmHg

Pacienta a urmat tratament cu Xanax, Xeroxat, Lucetam.

Stare finală Pacienta nu mai prezintă oboseală fizică, cefalee şi insomnii.Stările de anxietate au dispărut, are un somn normal.TA=130/80mmHg
Perioada tratamentului 09.05.2005-25.07.200541 şedinţe
Observaţii În primele 10 şedinţe de tratament simptomatologia s-a intensificat, la care s-au mai adăugat şi dureri la nivelul epigastrului, greaţa, dureri în zona lombară, frison, dureri în zona ficatului, senzaţie de “gheară” în zona pieptului.
 

 
Cazul 2
 

Nume, prenume P N
Vârstă, sex 44 ani, M
Diagnostic Hepatită B
Simptome iniţiale -stare de oboseală accentuată,-ameţeală,-cefalee,

-pierderi ale echilibrului.

Istoricul bolii În urmă cu 5 ani pacientul a suferit un accident uşor soldat cu un traumatism cranian minor. În urma acestuia a început să aibă ameţeli şi pierderi ale echilibrului.Acum 6 luni pacientul a început să prezinte cefalee, să fie foarte obosit, să aibă pierderi ale echilibrului, stare de greaţă.A fost diagnosticat cu hepatită tip B. Face tratament cu Esenţiale şi Silimarină.
Stare finală Pacientul nu se mai simte obosit, nu mai are pierderi ale echilibrului şi cefalee, nu mai are ameţeli.Valorile analizelor hepatice au ieşit normale.
Perioada tratamentului 08.11.2005-10.06.2006
Observaţii În primele 2 săptămâni s-au intensificat simptomele, în special senzaţia de greaţă şi ameţelile, la care s-au mai adăugat durerile apărute în regiunea ficatului. Aceste dureri au persistat timp de o luna.
 

 
Cazul 3
 

Nume, prenume F M
Vârstă, sex 32 ani, F
Diagnostic hipotiroidism
Simptome iniţiale - oboseală,- cefalee,- greaţă,

- extremităţi reci,

- insomnii,

- dureri la nivel lombar şi la nivelul membrelor.

Istoricul bolii  Boala a debutat acum 8 ani cu oboseală, greaţă, extremităţi reci, creştere în greutate (aproximativ 12 kg în 4 ani), insomii.În urmă cu 3 ani au apărut dureri în regiunea lombară şi a membrelor.În urma analizelor de laborator i-a fost depistat hdl colesterol mărit şi o cantitate mică de magneziu în sânge.

În urma examenului medical de specialitate i s-a pus diagnosticul de hipotiroidism. Urmează tratament cu Eutirox.

Simptome finale - pacienta nu mai prezintă oboseală, greaţă, cefalee şi extremităţi reci;- a slăbit 4 kg;- nu mai are insomnii;

- durerile din regiunea lombară apar rar (atunci cand ridică obiecte grele), dar sunt de intensitate redusă;

- durerile de la nivelul membrelor au dispărut total după prima lună de tratament.

Perioada tratamentului 01.02.2006-03.07.200647 şedinţe
Observaţii La începutul tratamentului, în special în prima lună, oboseala s-a accentuat foarte mult, pacienta simţindu-se epuizată fizic. Insomniile au fost mai frecvente, uneori pacienta nu a dormit decât 2 ore noaptea, dar apoi au devenit mai rare până la dispariţie.
 

 
Cazul 4
 

Nume, prenume D C

Vârstă, sex

47, F
Diagnostic -insomnie
Istoricul bolii - de 2 ani insomnii, cu diagnostic pus de medicul specialist şi urmând  tratament medicamentos, pe care l-a întrerupt după 2 luni din cauza efectelor adverse;- cefalee,- astenie fizică şi psihică.
Simptome iniţiale - somn neodihnitor, întrerupt de treziri ce durează 2-3ore;- stare de oboseală fizică şi psihică,- lipsă de concentrare, de multe ori având dificultăţi în desfăşurarea activităţilor profesionale, neputând să se concentreze mai mult de 30 min;   – cefalee aproape zilnică, însoţită de ameţeală;
Simptome finale - somn odihnitor, întrerupt uneori de treziri de scurtă durată (câteva minute), putând să-şi desfăşoare activităţile profesionale fără a mai avea probleme de concentrare;
- nu mai are cefalee.
Perioada tratamentului 05.05 – 13.06.200824 şedinţe
Observaţii După a 2-a şedinţă, pacienta are o stare accentuată de somnolenţă în timpul şi după tratament.După a 10-a şedinţă,  somnul mai este întrerupt de 1-2 treziri de scurtă durată, pacienta trezindu-se dimineaţa odihnită şi plina de energie.
 

 
Cazul 5
 

Nume, prenume S P
Vârstă, sex, domiciliu 55 ani, M, Craiova
Diagnostic Insomnie
Simptome iniţiale Insomnie – pacientul se trezeşte de câteva ori pe noapte (4-5 treziri), după care adoarme greu;
somnul este neodihnitor (pacientul este obosit pe parcursul zilei).
Stare finală După cele 2 săptămâni de tratament, insomnia reduce la o singură trezire pe noapte, după care pacientul adoarme uşor (“nu-l mai apucă gândurile”).Starea de vitalitate a pacientului a crescut considerabil.
Tratament 12.09.2005-25.09.200510 şedinţe
Observaţii Pacientul parcurge doar 2 săptămâni din tratamentul recomandat, fiind nevoit să renunţe din motive personale.
 

 
Cazul 6
 

Nume, prenume T F
Vârstă, sex 69, F
Diagnostic -oboseală;-insomnie;-lipsa atenţiei.
Istoricul bolii Starea generală de oboseală şi insomnie debutează cu câţiva ani în urmă, iar în ultima perioadă apare lipsa atenţiei, motiv pentru care a apelat la centrul nostru.
Simptome iniţiale - astenie fizică pe tot parcursul zilei;- nu reuşeşte să doarmă în timpul nopţii, fiind foarte obosită de-a lungul zilei în treburile gospodăreşti; somnul este neodihnitor, întrerupt de treziri;- slabă capacitate de concentrare şi atenţie, refuzând să mai plece singură de acasă de frică că poate nu mai ştie să se întoarcă.
Simptome finale - starea de oboseală s-a ameliorat semnificativ, permitându-i să se  ocupe cu spor în treburile gospodăreşti;- se odihneşte mai bine noaptea încă de la primele şedinţe de tratament;- are mai multă încredere în ea, fiindu-i uşor să plece de acasă fără teamă că nu mai ştie să se întoarcă.
Perioada tratamentului 17.03.2008- 07.07.200852 şedinţe
observaţii În timpul şedinţelor pacienta se relaxează foarte mult; adoarme în timpul şedinţelor cu mici tresăriri.

 

 
Cazul 7
 

Nume, prenume I A
Vârstă, sex, domiciliu 36 ani, F, Craiova
Diagnostic Rinită alergică vasomotorie
Simptome iniţiale - nas înfundat permanent (din această cauză pacienta respiră cu dificultate);-strănut şi lăcrimare în crize alergice (chiar şi de câteva ori pe zi) declanşate de polen, praf de casa, dar şi de sch imbările bruşte ale vremii;- stare de oboseală permanentă;

Pentru o respiraţie normală pacienta foloseşte Olynth.

Stare finală - respiraţie normală, uşoară datorită faptului că nasul nu mai este înfundat (pacienta a renunţat la Olynth);- crizele alergice manifestate prin nas înfundat, strănut şi lăcrimare s-au rărit ca frecvenţă (sunt şi perioade mai mari de o săptămână în care pacienta nu prezintă criză alergică);- pacienta trece mult mai uşor peste aceste crize care s-au diminuat ca durată şi intensitate;

- starea de vitalitate a pacientei este mult crescută.

Tratament 08.05.2006-28.05.200628.08.2006-29.10.200636 şedinţe
Observaţii Pacienta a întrerupt tratamentul 3 luni, între 28.05.2006-28.08.2006. Anterior acestui tratament, pacienta a urmat mai multe tratamente cu aerosoli, Propolis, Nazomer, Alerid, Polidin, complex de vitamine, fără rezultate notabile; înainte de începerea tratamentului, pacienta folosea Olynth de cateva ori/zi, ulterior renunţând la el.
 

 
Cazul 8
 

Nume, prenume P O
Vârstă, sex 23 ani, F
Diagnostic - tetanie cronică decompensată- metroanexită
Simptome iniţiale -cefalee,-palpitaţii,-atacuri de panică,

-somnolenţă şi insomnie,

-oboseală fizică,

-ameţeală,

-somn agitat şi insuficient,

-urinează frecvent,

-dureri deranjante la nivelul regiunii pelviene.

Istoricul bolii În urmă cu 6 luni pacienta a început să se simtă obosită, să aibă dureri şi crampe musculare, senzaţie de amorţeală la nivelul extremităţilor, palpitaţii, insomnie.În urma consultaţiei la medicul specialist şi a analizelor de laborator i s-a pus diagnosticul de tetanie cronică decompensată.A urmat tratament cu Calciu gluconic, vitamina D, Mg-B6.

Diagnosticul de metroanexita i-a fost pus cu un an inaintea inceperii tratamentului la clinica noastră, dar nu a urmat nici un tratament.

Stare finală Pacienta se simte bine, nu mai este obosită, nu mai are palpitaţii, crampe musculare, somnul este normal şi odihnitor, nu mai are dureri la nivelul regiunii pelviene (examenul ginecologic a fost normal), nu a mai avut atacuri de panica.
Perioada tratamentului 14.12.2004-28.02.200537 şedinţe
Observaţii La începutul tratamentului simptomatologia s-a intensificat atingând maximul la a 10 a şedinţă, pacienta prezentând stare de greată, urticarie, stare de leşin, răceală şi crampe ale extremitătilor, astenie, transpiraţii, senzaţie de ,,greutate” retrosternala, dureri la nivelul parţii anterioare a gâtului cu senzaţie de sufocare, palpitaţii, insomnie, agitaţie, atacuri de panică, incapacitate de concentrare.Aceste simptome au durat 4 zile după care au dispărut, pacienta recăpătându-şi starea de bine.De la a 20 a şedinţă s-a simţit foarte bine.
 

 
Cazul 9
 

Nume, prenume C A
Vârstă, sex 49 ani, F
Diagnostic - trombocitemie esenţială;- HTA esenţială stadiul 1
Simptome iniţiale - ameţeală;- cefalee (în jumătatea stângă a capului);- transpiraţii;

- greaţă;

- metroragii (sângerări vaginale în afara ciclului menstrual);

- oboseală fizică;

- la nivelul membrului superior şi inferior stâng.

Istoricul bolii  La vârsta de 30 ani pacienta a început să prezinte dureri intense la nivelul capului şi ameţeală.Aceste simptome s-au agravat în anul 2004 cu ameţeală intensă, durere în jumatatea stângă a capului, transpiraţii, anestezie la nivelul membrului superior şi inferior stâng, greaţă, hipertermie, oboseală fizică, sângerări vaginală.Valorile trombocitelor sunt de 420.000.

Urmează tratament cu Tromboass, Milurit, Hidreea.

Stare finală - stare generală bună, nu mai are simptomatologia cu care a venit, doar foarte rar uşoare ameţeli;- valoarea trombocitelor este de 150000;- tensiunea arterială s-a stabilizat la 120/70.
Perioada tratamentului 28.08.2006-14.02.2007
Observaţii - pacienta a luat medicaţia în timpul tratamentului ;- la începutul tratamentului, toată simptomatologia s-a agravat, la simptomele iniţiale adăugându-se disfagia (greutate la inghiţire), hipertermie (T=38 C), tulburări de vedere la nivelul ochiului stâng (imagine instabilă), frisoane, oboseală accentuată.

 

 
Cazul 10
 

Nume, prenume D E
Vârstă, sex 38, F
Diagnostic Sechele posttromboflebită gamba dreaptă
Istoricul bolii În urmă cu 2 ani pacienta a fost diagnosticată cu tromboflebită gamba dreaptă.
Simptome iniţiale - durere, disconfort şi tumefacţie (mărire de volum) la nivelul gambei drepte care se accentuează în ortostatism (stând în picioare) şi mers prelungit;- stare de iritabilitate;- stare de oboseală permanentă;

- durere la nivelul fosei iliace drepte şi în zona inghinală (ovar drept).

Stare finală - starea pacientei s-a îmbunătăţit considerabil;- rezistă mult mai bine la mers prelungit fără a mai avea dureri la nivelul gambei drepte;- gamba dreaptă a ajuns la mărimea normală;

- pacienta este mult mai liniştită, cu poftă de viaţă.

Perioada tratamentului 07.07.2004 – 30.08.200450 de şedinţe
Observaţii - în prima săptămână de tratament pacienta prezintă stare de oboseală şi agitaţie; nu mai prezintă dureri la nivelul gâtului, în zona tiroidei cu senzaţia de sufocare (aceste simptome fiind apărute în decursul tratamentului);- la masarea punctelor reflexe: ovar drept pacienta prezintă durere de la degete spre picior în sus;- urina este colorată spre gălbui şi tulbure în primele două săptămâni de tratament.

Toate aceste stări se ameliorează după prima lună de tratament.
 

 

Scrieti un comentariu