MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ:

. Tehnica BOWEN (BOWTECH) – nivel Master (www.bowtech.ro – site-ul oficial al Academiei Bowen Australia)
. Cristaloterapie Pranică&DaEl
. Tehnică Radiantă gr. I, II şi III
. Pranic Healing
. Terapia Biodinamică Craniosacrală Integrală
. Reflexoterapie
. Metoda Access Bars®
. Access Conscousness / Accesarea Conștiinței
. Proceduri de Corp / Access Body
. Access Energetic Facelift
. Medicină energetică incașă – Şcoala Villoldo „THE FOUR WINDS”
. Tehnica de ”Iluminare”
. Tehnica de ”Extracție”
. Tehnica de ”Recuperarea de suflet”
. Metoda ”Joalis” de detoxifiere
. OFT – Original Feeling Touch
. Noesiterapie
. Psihoterapie Pranică
. Reconectarea (The Reconnection)
. Reiki Usui Ryoho 7 grade
. Somatoterapie și exerciții energetice
. Healing Touch
. Tehnică metamorfică
. Theta și Alfa Healing
. Vindecare prin regresii temporale
. Vindecare Reconectivă (Reconnective Healing)

. Terapie spirituală de grup
. Terapie transpersonală ”Pneuma System Therapy”
. Medicină informațională – CoRe Inergetix System.
. Medicină energetică – 3D - non-linear-analyzer system
. Știința vindecării germanice (New German Medicine).
. Constelații Familiale – terapii sistemice.
. Consultații medicină de recuperare.
. Evaluarea computerizată a coloanei vertebrale – Spinal Mouse System.
. Masaj AYURVEDIC și de relaxare.
. Kinetoterapie.

————————————————

„În S.U.A. unul din trei oameni folosesc terapiile complementare, mai mult de jumătate din medicii de familie le prescriu, iar în 2/3 din cele 125 de facultăţi de medicină se predau cursuri pentru cunoaşterea şi folosirea terapiilor complementare”…

————————————————

Organizăm stagii de pregătire pentru tineri/tinere, terapeuți sau care doresc sa devină terapeuți de medicină alternativă / complementară în cadrul Centrului nostru de Sănătate ”Sf. Grigorie Decapolitul”. Așteptăm CV-urile voastre la marinmsgd@yahoo.com sau la contact.

————————————————

Nivelurile Conştiinţei

(prelucrare după David R. Hawkins şi alte materiale de pe net, al căror autor nu îl cunosc)

Fiecare se consideră „buricul pământului”, dar toată lumea se înşeală, pentru că Pământul nu are decât un singur buric! Şi acela sunt EU! – spunea cineva.

Dacă mă gândesc însă că Universul este infinit, mă liniştesc. Pentru că într-un Univers infinit, centrul lui este pretutindeni, în fiecare punct. Deci fiecare dintre noi este în Centru, în Buricul Universului.

Cum spunea marele poet,

„… în lumea asta mare, noi copii ai lumii mici,
Facem pe pământul nostru muşunoaie de furnici;
Microscopice popoare, regi, oşteni şi învăţaţi
Ne succedem generaţii şi ne credem minunaţi;
Muşti de-o zi pe-o lume mică de se măsură cu cotul”…

uitând că

„Deşi trepte osebite le-au ieşit din urna sorţii,
Deopotrivă-i stăpâneşte raza ta şi geniul morţii”…

şi că

Poţi zidi o lume-ntreagă, poţi s-o sfarămi… orice-ai spune,
Peste toate o lopată de ţărână se depune.
Mâna care-au dorit sceptrul universului şi gânduri
Ce-au cuprins tot universul încap bine-n patru scânduri…

Rareori ne punem întrebări despre noi înşine sau stăm să analizăm cu adevărat propriile noastre manifestări, modul nostru de a funcţiona, de a relaţiona cu lumea exterioară. De obicei ni se pare că noi suntem în regulă, problema e la ceilalţi. Este nevoie să ai o mare doză de curaj pentru a-ţi analiza gradul de conştientizare, nivelul la care funcţionează conştiinţa ta. Dar trebuie să o faci, pentru că dacă nu ştii unde te afli, nici nu ştii încotro să mergi. Şi nici cum…

Conştiinţa este un „Sentiment, intuiţie pe care fiinţa umană o are despre propria existenţă”. Deci conştiinţa este ceea ce crezi despre tine şi lumea din jur, propria percepţie a realităţii. Putem spune că există câte o realitate pentru fiecare om în parte.

Înainte de a vedea care sunt nivelurile conştiinţei, să facem următorul test. Practic e un set de 16 întrebări. Aşadar..

Răspunde cu DA sau NU la următoarele întrebări:

 1. Te urăşti pe tine sau pe cei din jur?
 2. Te consideri un om păcătos?
 3. Crezi că totul e în afara controlul tău?
 4. Te simţi deprimat câteodată?
 5. Te uiţi la TV sau citeşti ziare?
 6. Eşti dependent de ceva în viaţa ta? (bani, putere, alcool, ţigări, nevoia de validare etc.)
 7. Simţi deseori că nu eşti tratat corect?
 8. Continui să contrazici, chiar dacă în adâncul tău ştii că nu ai dreptate?
 9. Crezi că viaţa este plictisitoare şi nu-ţi oferă prea multe posibilităţi?
 10. Eşti în acţiune în mod constant şi munceşti din greu?
 11. E greu pentru tine să fii organizat?
 12. Este vreun aspect al vieţii tale pe care nu-l poţi controla?
 13. Te emoţionezi câteodată?
 14. Simţi emoţii negative? (tristeţe, nervozitate, ură, invidie)
 15. De cele mai multe ori iei decizii bazate pe gândirea logică?
 16. Crezi că e important să ai unele lucruri materiale?

Calculează-ţi scorul numărând toate DA-urile. Sunt 16 întrebări, deci 16 niveluri ale conştiinţei.

Şi acum interpretarea

Dacă ai adunat între 13 şi 16 puncte eşti începător în procesul dezvoltării personale. Este extraordinar că eşti interesat să te dezvolţi. Va trebui să munceşti mult să te dezvolţi din acest nivel.

Aşadar, 16 puncte…

…nivelul Ruşine/Ură al conştiinţei. Acesta e cel mai slab nivel al conştiinţei. În acest nivel te urăşti pe tine si pe cei din jur.  Eşti dominat de nevroză. Eşti timid, retras, introvertit. Eşti paranoic, crezând că toata lumea te judecă şi începi să ai halucinaţii. Când ţi-e rusine, începi să compensezi prin perfectionism, prin rigiditate, şi începi să devii un extremist moral. Nu mai găseşti nici un scop în a trăi şi probabil, câteodată, te gândeşti să te sinucizi. Mulţi sunt prizonieri la acest nivel. Ar trebui să te distanţezi de influenţe negative şi să-ţi începi viaţa de la zero. Ar trebui să găseşti modalităţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa, de exemplu prin a-ţi plănui obiective pozitive.

15 puncte…

…nivelul Vinei al conştiinţei. Acesta este nivelul în care te simţi vinovat pentru ceva ce ai făcut. Te gândeşti la tine ca la un păcătos, incapabil să-ţi ierţi păcatele trecutului. Ori eşti manipulat şi pedepsit, ori pedepseşti manipuland. Cel mai mare lucru care te preocupă este păcatul, începi să acţionezi din vinovaţie şi s-o proiectezi asupra altora. Nu e un nivel prea plăcut în care să fii şi ar trebui să ieşi din el încercând să te ierţi pentru orice ai fi făcut. Încearcă să-ţi exprimi recunoştinţa pentru lucrurile bune din viaţa ta şi nu fi prea dur cu tine.

14 puncte…

…nivelul Apatie al conştiinţei. Domină disperarea, lipsa speranţei. Viaţa pare fără rost, viitorul pare fără rost. Trăieşti într-o stare generală de neajutorare. Eşti dependent de ceilalţi, iar alţii te percep ca pe o povară de care trebuie să aibă grija. Aici te simţi constant supărat sau deprimat. Crezi că totul e în afara controlului tău şi că eşti o persoană neajutorată şi fără speranţă, o victima. Stare de neajutorare învăţată. Mulţi din oamenii străzii sunt blocaţi aici. Ar trebui să înţelegi cum funcţionează puterea gândului. În acest fel vei scăpa de gândurile negative şi te vei lăsa înconjurat de evenimente pozitive.

13 puncte…

…nivelul Durerii al conştiinţei. Poţi cădea în acest nivel când îţi moare cineva drag. Mai poţi cădea dacă devii depresiv. Trăieşti predominant într-o continuă melancolie, fiind trist pentru ce ai pierdut. Începi să vezi tristete peste tot in jurul tău. Tristeţe pentru condiţiile vieţii, începi să priveşti viaţa în sine ca fiind tristă. Crezi că nu poţi înlocui ceea ce ai pierdut sau ce a simbolizat pentru tine. Îţi trebuie un timp să-ţi revii şi să atingi un nivel mai înalt al conştiinţei.

Dacă punctajul tău e între 9 şi 12 eşti la nivel intermediar în dezvoltarea ta personală. Aproximativ 85% din oameni se afla la acest nivel. Ar trebui să încerci să-ţi creşti nivelul de conştientizare schimbând sau ieşind din zona de confort. Va fi foarte greu pentru că îi vezi pe toţi la fel ca tine.

Dacă ai obţinut 12 puncte, conştiinţa ta e la …

…nivelul Fricii al conştiinţei. Aici sunt blocaţi majoritatea – frica îţi limiteaza creşterea ca persoană şi duce la inhibiţii.. Probabil că te uiţi zilnic la TV şi citeşti ziare. Tot ce-ţi intră în cap sunt informaţii selectate de alţii, de aceea simţi că totul e în afara controlului tău. Vezi lumea ca un loc periculos şi nesigur. Paranoia. De obicei vei avea nevoie de ajutor ca sa treci peste nivelul acesta sau vei rămâne blocat pentru mult timp, cum ar fi de exemplu o relaţie abuzivă. Cauţi lideri puternici care par că şi-au cucerit fricile şi crezi că ei vor fi cei care te vor scoate din culmile disperării şi te vor elibera din “sclavie”. Fă-ţi o favoare şi renunţă la doza zilnică de programe media. Dacă nu vrei să rămâi în turmă, îţi sugerez să citeşti cărţi care te vor trezi.

la 11 puncte…

…nivelul Dependenţei/Dorinţei. Cei din acest nivel se ataşează foarte uşor de oameni, bani, alcool, ţigări, droguri şi alte lucruri materiale. Când eşti în “dorinţă”, lucrul ăsta te poate motiva să participi într-o gamă largă de activităţi “umane”. Însăşi economia se află la nivelul dorinţei. Dorinţa face să investim efort, să atingem obiective şi să obţinem premii. Însă dorinţa este şi nivelul dependenţei de alcool, de tutun, de droguri. Este nivelul acumulării şi al lăcomiei. De ce nu funcţionează? Pentru că satisfacerea unei dorinţe este înlocuită de altă dorinţă, nesatisfacută. La nivelul ăsta, rămâi obsedat să acumulezi din ce în ce mai mulţi bani, mai ales fără un scop final pentru ei. Nu este uşor să avansezi de aici, dar cu efort e posibil. Ar trebui să înveţi să-ţi controlezi mintea, pentru că acum gândurile te controlează pe tine.

la 10 puncte e…

…nivelul Mâniei al conştiinţei. Nivelul frustrării, adesea datorită faptului că nu îţi sunt îndeplinite dorinţele. Acest nivel te poate determina să acţionezi la nivele mai înalte sau te poate ţine blocat în ură. În relaţiile abuzive, cel mai ades vei vedea o persoană în “mânie” combinată cu o persoană în “frică”.

la 9 puncte e…

…nivelul Mândriei. Nivelul la care majoritatea vor să ajungă. Mândria pare frumoasă, însă e frumoasă doar în comparaţie cu nivelurile inferioare. Acest nivel poate fi foarte derutant. Deşi te simţi în control – la el ajungi în momentul în care ai autoritate în domeniul tău – nu e chiar aşa. De fapt, simţi că-ţi lipseşte ceva şi ar trebui să încerci să ieşi din această stare. Acest nivel poate duce la discriminarea altora sau să te identifici complet cu credinţe limitatoare. În societate, mândria are o reputaţie bună şi e încurajată frecvent, însă e vulnerabilă, deoarece e dependentă de condiţiile exterioare (bani, prestigiu etc.). Dacă acele condiţii exterioare nu mai sunt împlinite, te poate catapulta înapoi în cele mai de jos niveluri ale conştiinţei. Părţile negative ale mândriei sunt aroganţa şi negarea lucrurilor care nu se încadrează “în tipar”, blocând creşterea ta ca persoană. Mândria poate duce la naţionalism, rasism şi războaie religioase. Un nivel de negare iraţională şi de apărare. Fundamentalismul religios este de asemenea blocat la nivelul acesta. Devii atât de prins în ceea ce crezi, încât vezi un atac asupra a ceea ce crezi, ca pe un atac asupra propriei persoane. Ar trebui să înţelegi că eşti rezultatul gândurilor tale şi dacă eşti invidios pe alţii, tot ce faci este să te răneşti singur.

Dacă ai adunat între 5 şi 8 puncte eşti pe nivelul avansat-intermediar în ceea ce priveşte dezvoltarea ta personală.  Asta înseamnă că ai înţeles unele concepte ale îmbunătăţirii de sine şi trebuie să le aprofundezi dacă vrei să avansezi.

Aşadar,

Dacă ai adunat 8 puncte eşti la…

…nivelul Curajului al conştiinţei. Acesta este un nivel eliberator de la nivelurile în care majoritatea sunt blocaţi – primul nivel al adevăratei puteri. Acesta este primul nivel mai înalt de conştiinţă. Felicitări! În acest nivel simţi curaj şi control. Acum vezi viaţa ca fiind provocatoare mai degrabă, în loc de copleşitoare. De-abia acum începi să devii cu adevarat puternic. Începi să explorezi şi să experimentezi lucruri noi, şi devii stimulat de lucrurile pe care le faci. În “curaj”, ai energia să înveţi lucruri noi, iar creşterea şi educaţia nu mai sunt lucruri asa de mari pentru tine. În “curaj”, ai capacitatea de a-ţi privi frica în ochi şi de a creşte, în pofida faptului că ea încă există acolo. Începi să ai un vag interes pentru dezvoltarea personală, deşi la nivelul acesta probabil că ai eticheta acest interes drept creare de aptitudini, avansare în carieră, educaţie etc. Începi să îţi vezi viitorul ca pe o îmbunătăţire a trecutului, în loc să-l vezi ca pe o continuare al aceluiaşi nivel.

7 puncte…

…nivelul Neutru al conştiinţei. La acest nivel simţi că nimic nu te afectează – este descris de fraza “trăieşte şi lasă şi pe alţii să trăiască”. Lucruri care te enervau, acum nu mai au nici un impact asupra ta. Începi să nu te mai împotriveşti, ci să te laşi dus de val. Pentru a avansa trebuie să înţelegi mai bine viaţa si pe tine însuţi. În momentul ăsta, încetezi să mai priveşti lucrurile în alb sau negru. Începi să nu mai fii rigid în lucrurile pe care le faci, devii flexibil şi încetezi să mai judeci în general. Când lucrurile nu iţi ies aşa cum vrei, nu te mai simţi înfrânt, nu te mai simţi speriat, nu te mai simţi frustrat. În “neutralitate”, poţi să spui cu uşurinţă “dacă nu obţin lucrul ăsta, nu e nici o problemă, o să-l obţin pe altul”. E nivelul la care nu mai eşti intimidat cu usurinţă. Nu încerci să demonstrezi nimic, nu eşti interesat de conflict sau competiţie, nu vrei să controlezi comportamentul altor persoane. Începi să deţii cu adevarat stabilitate emoţională. Te simţi în siguranţă şi te înţelegi bine cu celelalte persoane. Foarte multe persoane care lucrează pe cont propriu sunt la acest nivel. Un nivel foarte confortabil, nivelul complacerii şi al lenei. Îţi asiguri traiul, dar nu te străduieşti prea tare.

6 puncte înseamnă…

…nivelul Bunăvoinţei.  La acest nivel simţi că poţi fi în controlul vieţii tale. Încet te obişnuieşti cu ideea că e posibil să-ţi schimbi realitatea pe care o ştii acum. Acum, că eşti în siguranţă şi stai confortabil, începi să-ţi foloseşti energia mai eficient. Doar să te descurci nu mai e destul. Începe să-ţi pese în a-ţi face treaba bine – poate chiar pe cât de bine poţi. Te gândeşti la gestiunea timpului, la productivitate şi la a te organiza, lucruri care nu sunt chiar atât de importante pentru tine la nivelul neutralităţii. Gândeşte-te la nivelul acesta ca la dezvoltarea voinţei şi a autodisciplinei. Aceste persoane sunt “soldaţii” societăţii: ei fac lucrurile bine şi nu se plâng prea mult. Dacă eşti la şcoală, atunci eşti deja un elev foarte bun, îţi iei studiile în serios şi depui destul timp pentru a face o treabă bună. Acesta este punctul în care conştiinţa este încă organizată şi disciplinată. E nivelul la care ţi-ai depăşit problemele din viaţa ta şi eşti dispus să participi la tot ce înseamna VIAŢĂ. De-abia acum devii cu adevarat prietenos, succesul apărând automat. Începi să lucrezi pe orice tip de post e nevoie, şi nu te simţi inferior atunci cand te ocupi de “munca de jos”. Începi să fii empatic la nevoile celorlalţi, să-i ajuti pe ceilalţi şi să contribui la bunăstarea societăţii.

la 5 puncte eşti…

…la nivelul Acceptare al conştiinţei. Acceptare în sensul de „acceptare a responsabilităţii” pentru rolul tău în lume. Acesta este nivelul în care începi să-ţi setezi şi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Este un nivel  foarte interesant, pentru că începi să vezi lumea ca pe un loc plin de oportunităţi şi provocări. În “acceptare”, încetezi să mai obţii bucurie din lucrurile exterioare ţie. Nimic din ceea ce există în afara persoanei tale nu are capacitatea să te faca cu adevărat fericit. Iubirea nu e oferită sau luată înapoi de către altcineva, ci este generată din interior. Eşti activ în viaţă, fără să ai vreo intenţie ascunsă. Nu eşti interesat doar să determini “ce e bine” şi “ce e rau”, ci eşti dedicat să rezolvi problemele reale pe care le au restul oamenilor. Muncile grele nu te sperie, ba chiar îţi creează plăcere. Nu discriminezi şi eşti tolerant. Obiectivele pe termen lung sunt prioritare în faţa celor pe termen scurt. Dacă ceva este în neregulă cu viaţa ta (cariera, sănătatea, relaţia), îţi defineşti rezolvarea dorită şi schimbi starea. Începi să vezi mult mai clar imaginea de ansamblu a vieţii tale. Acesta este nivelul care determina multe persoane să-şi schimbe cariera, să deschidă o afacere sau să-şi schimbe dieta.

Dacă scorul tău e între 1 şi 4 înseamnă că eşti avansat în dezvoltarea personală. Asta înseamnă că ai înţeles conceptele principale ale îmbunătăţirii de sine şi tot ce trebuie să faci este să îţi perfecţionezi cunoştinţele. Felicitări!

Dacă ai spus de 4 ori da, atunci eşti…

… pe nivelul Raţiunii al conştiinţei . Acesta este nivelul medicinii şi al ştiinţei, al lui Einstein sau Freud. Fiind în acest nivel simţi că trebuie şi poţi să aduci contribuţii importante lumii. Tot ce trebuie să faci este să-ţi foloseşti abilităţile în mod inteligent şi să capeţi alte cunoştinţe care te-ar ajuta să-ţi duci la îndeplinire toate planurile. La nivelul acesta ai transcens aspectele emoţionale ale nivelelor inferioare şi gândeşti clar şi raţional. Ai ajuns în punctul în care spui, “Wow! Pot sa fac toate lucrurile astea, şi ştiu că trebuie să le folosesc bine. Deci cum îmi pot folosi cel mai bine talentele?” Te uiţi la lumea din jurul tău şi începi să faci contribuţii însemnate. Însă raţiunea, ca lucru intrinsec, nu constituie un ghid spre adevăr. Raţiunea este cel mai eficient lucru într-o lume tehnologică, însă, în acelaşi timp, reprezintă un blocaj major în a obţine niveluri superioare de conştiinţă. E probabil clar că marea majoritate a oamenilor nu ajung la nivelul acesta niciodată.

Dacă scorul tău e 3 eşti..

…pe nivelul Iubirii al conştiinţei. În acest nivel simţi iubire necondiţionată pentru toată lumea, o înţelegere permanentă a conexiunii cu tot ce există şi vrei să-ţi dedici viaţa să-i ajuţi pe alţii. Motivele tale la nivelul acesta sunt pure şi necorupte de dorinţele egoului – nivelul trezirii la adevăratul tau scop. Acesta este nivelul unei vieţi întregi în slujba umanităţii. Gândeşte-te la Gandhi şi Maica Tereza. La nivelul acesta începi, de asemenea, să fii ghidat de o forţă mai mare decât tine. Este sentimentul renunţării. Intuiţia ta devine extrem de puternică. În general, dragostea, în societate, reprezintă o combinaţie ale următoarelor elemente: atracţie fizică, posesivitate, control, dependenţă, erotism şi noutate. La bază, toate lucrurile astea ascund de fapt sentimentul de furie şi dependenţă pentru persoana sau lucrul pe care-l iubeşti. Dragostea adevarată este dragostea necondiţionată, neschimbătoare, permanentă. Nu fluctuează, deoarece nu este influenţată de nici un factor extern. Dragostea adevarată e un mod de a interacţiona cu lumea: iertând, îngrijind şi suportând. Acesta e nivelul adevăratei fericiri.

Dacă ai 2 puncte eşti…

pe nivelul Bucuriei al conştiinţei. Este nivelul vindecării, nivelul compasiunii şi al spiritualităţii. Nivelul la care ai o atitudine pozitivă în faţa oricăror necazuri din viaţa ta, oricât de grave ar fi ele. Acest nivel este stăpânit în general de sfinţi şi lideri spirituali. Cei din acest nivel simt bucurie mereu, orice ar face. La acest nivel nici nu mai e necesar să-ţi faci planuri sau să-ţi stabileşti obiective, pentru că la nivelul acesta viaţa este ghidată complet de sincronism şi intuiţie. Expansiunea conştiinţei tale îţi permite să operezi la un nivel mult mai înalt. Doar a fi in jurul persoanelor de la acest nivel te face să te simţi incredibil. O experienţă în care treci razant pe lângă moarte te poate transporta temporar la nivelul acesta…

Dacă scorul e 1 eşti în…

..nivelul de Pace al conştiinţei. Acesta este de fapt al doilea nivel. Primul este Iluminarea (când scorul este 0), unde umanitatea se întâlneşte cu divinitatea, este nivelul lui Iisus, Buddha sau Krishna – chiar şi numai a te gândi la persoane de la nivelul acesta îţi poate ridica conştiinţa – este identificarea sinelui cu întreg universul, reprezentat prin transcendenţa ego-ului. Nivelul de Pace este atins de o persoană la 10 milioane. Transcendenţa totală. Nivelul la care totul este viu şi radiază energie. Nivelul marilor învăţători spirituali ai istoriei. Este nivelul la care religia formală este înlocuită de spiritualitate pură, făcând-o astfel inutilă.

***

În propria viaţă vei vedea că anumite aspecte din viaţa ta sunt la nivele diferite, dar ar trebui să fii capabil să-ţi identifici nivelul tău general. Poate că eşti la nivelul neutralităţii per total, dar încă mai eşti dependent de fumat (nivelul dorinţei). Cu cât vor fi nivele mai scăzute în tine, cu atât ele te vor trage înapoi şi te vor reţine. Dar, de asemenea, vei găsi şi nivele mai înalte în viaţa ta. Poate că eşti la nivelul acceptării şi citeşti o carte de la nivelul raţiunii şi te simţi cu adevărat inspirat. Gândeşte-te la cele mai puternice influenţe din viaţa ta. Care îţi ridică conştiinţa? Care ţi-o coboară?

Practic, felul cum te simţi în situaţiile normale de zi cu zi, îţi dă nivelul de conştiinţă la care eşti in prezent, însă pot apărea fluctuaţii. De exemplu, atunci când eşti pus într-o situaţie de stres sau presiune, poţi să devii paranoic şi să te închizi in tine (Frica), poţi să începi sa ţipi la lume (Mânia) sau poate devii defensiv (Mândria). Acela e nivelul minim la care poţi fi. Sau dacă experimentezi ceva ce-ţi place foarte mult, atunci te poţi simţi încurajat să faci mai mult (nivelul Curajului) şi poţi vedea lumea ca o lume plină de oportunităţi (nivelul Acceptare) sau poate pentru un moment, poţi simţi Bucuria. Chiar dacă foarte puţini ajung cu adevărat la acest nivel, asta nu înseamnă că nu poţi tinde spre aşa ceva.

Totul din jurul tău poate avea efect asupra nivelului de conştiinţă. Televizorul, filmele, cărţile, internetul, persoanele pe care le cunoşti, lucrurile pe care le vizitezi, obiectele din jurul tău, chiar şi mâncarea. Daca eşti la nivelul raţiunii, a te uita la stirile de la TV (care sunt predominant la nivelul fricii şi al dorinţei) îţi va coborî temporar conştiinţa. Dacă eşti la nivelul de vină, ştirile TV de fapt îţi vor ridica nivelul.

Să urci chiar şi un singur nivel poate fi extrem de dificil; marea majoritate a oamenilor nu reuşesc să facă asta într-o viaţă întreagă. O schimbare de doar un nivel poate să schimbe totul în viaţa ta. De aceasta este puţin probabil ca persoanele sub nivelul curajului să progresese fără ajutor extern. Curajul este necesar ca să lucrezi conştient; se reduce la a-ţi pune realitatea la bataie într-un pariu pentru şansa de a deveni mult mai conştient, mai pregătit. Dar când ajungi la acel urmator nivel, îţi dai seama clar că a fost un pariu bun. De exemplu, cand ajungi la nivelul curajului, toate fricile tale vechi şi falsa mândrie îţi vor părea caraghioase acum. Când ajungi la nivelul acceptării (fixarii şi atingerii de ţinte), te vei uita înapoi la nivelul de bunăvoinţă şi te vei vedea ca un şoarece într-o roată – erai un alergător bun, dar nu alesesei o direcţie.

ATENŢIE!

Sesizaţi progresia naturala a nivelelor şi consideraţi ce se întâmplă când încerci să scurtezi procesul. Dacă încerci să atingi nivelul raţiunii înainte să stăpâneşti autodisciplina (bunăvoinţa) şi fixarea de ţinte (acceptarea), vei fi prea dezorganizat şi prea defocalizat ca să îţi poţi folosi mintea la maxim. Dacă încerci să te împingi la nivelul iubirii înainte să stăpâneşti nivelul raţiunii, vei suferi de credulitate si e posibil sa ajungi intr-un cult.

Cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să ne ridicam nivelul individual de conştiinţă. Când facem acest lucru, răspândim niveluri mai înalte şi celor din jurul nostru. Ţine minte, 85 % din populaţie se află sub nivelul curajului. Imaginează-ţi ce lume incredibilă ar fi dacă am reuşi să aducem pe toată lumea la nivelul de acceptare

Priveşte această ierarhie cu mintea deschisă şi vezi dacă-ţi oferă idei noi care te pot ajuta să faci următorul salt în viaţa ta. Nici un nivel nu e mai corect sau mai greşit decât celelalte. Încearcă să nu-ţi laşi ego-ul umflat de ideea că eşti la un anumit nivel, decât desigur dacă eşti momentan la nivelul mândriei

Tu la ce nivel eşti?…

Scrieti un comentariu